شعار سال
سه شنبه 02 اردیبهشت 1404
  • 1403/11/19 - 10:51
  • - تعداد بازدید: 287
  • - تعداد بازدیدکننده: 277
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با مشارکت سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، استانداری و صنایع استان:

کنسرسیوم مهارت خراسان‌جنوبی با سرمایه‌گذاری یک‌هزار میلیارد ریالی تشکیل شد

با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای و با هدف شکل‌گیری چرخه اشتغال و فراهم کردن زیرساخت‌های آموزشی در کنار زیست بوم اقتصادی خراسان‌جنوبی، کنسرسیوم مهارت این استان با سرمایه‌گذاری یک‌هزار میلیارد ریالی تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، غلامحسین محمدی، تشکیل کنسرسیوم مهارت را بر اساس رویکرد مشارکت‌جویانه و تقاضامحوری سازمان، عنوان کرد و گفت:  ۲۵ درصد از این سرمایه‌گذاری از منبع مسئولیت اجتماعی شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و مسئولیت اجتماعی شرکت نفت، ۲۵ درصد از تفاهمات صنایع عضو کنسرسیوم، ۲۰ درصد از منابع ملی سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای و  ۳۰ درصد از منابع استانی تأمین می‌شود.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل سه پروژه نیمه‌تمام اداره‌کل فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی نیاز است، بیان کرد: از محل نشان‌دار کردن مالیات‌ها و بند خ ماده ۲۰ قانون می‌تواند تأمین اعتبار شود لذا هر خیِّر و شرکتی در این خصوص(بند خ ماده ۲۰ قانون) سرمایه‌گذاری کند ۱۰۰ درصد پول آن به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ خواهد شد.
معاون وزیر خاطرنشان ساخت: طبق آمار ارائه شده، ایران در زمینه تربیت نیروی کار ماهر ناکارآمد عمل کرده و کشور از نظر میزان آموزش در سازمان‌ها جزو هشت کشور آخر جهان قرار دارد و در شاخص مهارت‌های فارغ التحصیلان رتبه ۱۳۶ را در میان کشورها به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: در تحلیل عملکرد نهادهای آموزشی در تناسب عرضه و تقاضای نیروی کار با رسته‌های اولویت‌دار در کشور، به طور میانگین تنها ۲۸ درصد رشته‌های آموزشی مرتبط با رسته‌های اولویت‌دار بوده که می‌تواند در فقر مهارتی نیروها در کشور تاثیرگذار باشد.
 
ضرورت تطبیق مهارت آموزی با نیاز بازار کار 
رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای با تأکید بر اینکه مهارت را باید جزو دستورکارهای روی میز سیاست‌گذاران و کسب و کارها قرار دهیم، گفت: بیش از ۴۵ درصد نیروها باید آموزش‌های مهارتی را فرا بگیرند.
وی با اشاره به لزوم تغییر مدل آموزشی در ایران، تصریح کرد: برای رفع این مشکلات، نیاز به یک نظام آموزشی یکپارچه است که شامل نظام شایستگی، بازار اشتغال، آموزش‌های فنی‌ و حرفه‌ای و سنجش صلاحیت حرفه‌ای است تا بتوان به شکاف‌های مهارتی موجود پایان داد و نیروی کار کشور را با نیازهای واقعی بازار کار هم‌راستا کرد.
 
محمدی افزود: بازار اشتغال باید نیازهای خود را اعلام کرده و بر اساس یک نظام شایستگی مشخص، این نیازها به ارائه‌دهندگان آموزش منتقل شود. سپس افراد باید از طریق آموزش‌های مناسب صلاحیت‌های خود را کسب کرده و به بازار عرضه شوند.
وی عنوان کرد: در خراسان جنوبی حدود ۷۰ درصد از افرادی که آموزش‌های مهارتی را فرا گرفته‌اند، شاغل شدند ولی کمتر از ۵۰ درصد اشتغال‌یافتگان مرتبط با دوره آموزشی بوده که می‌تواند بیانگر ضعیف بودن مشاوره‌های قبل از شغل یا عدم ارتباط دوره‌های آموزشی با نیاز بازار کار استانی باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای با بیان ابنکه، اشتغال روستایی یک ظرفیت خالی است که باید آنان را آموزش دهیم تا خوداشتغالی پیدا کنند و در تعاونی‌ها و بنگاه‌های اقتصادی خرد مشغول به کار شوند افزود: هفت هزار هنرستان و ۷۰۰ مرکز آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای در کشور وجود دارد و «طرح همنوا» با هدف یکپارچه‌سازی زیرساخت‌های آموزشی هنرستان‌ها و مراکز فنی‌وحرفه‌ای در توسعه نهضت مهارت‌آموزی اجرا خواهد شد.
  • گروه خبری : اخبار تصویری(اسلایدر)
  • کد خبر : 120025
کلمات کلیدی
زهرا   پاک
خبرنگار

زهرا پاک

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب